VIDEO! Divorțul, traumă grea pentru copii

Și-au jurat credință veșnică, dar obstacolele vieții și problemele i-au împiedicat să își ducă la bun sfârșit promisiunea. În aceste vremuri căsniciile par tot mai firave, iar divorțul o cale la îndemână pentru a pune capăt unei relații oficiale. Oamenii se despart de două ori mai repede de parteneri față de acum 10-15 ani. Rupturile sunt greu de gestionat mai ales, în familiile în care sunt copii. Ei sunt cei care suferă cel mai mult când părinții se despart și au nevoie de ajutor pentru a depăși astfel de momente.

Iubirea nu ține o veșnicie iar când neînţelegerile apar într-un cuplu, ei consideră că cea mai bună soluție este divorțul. Iar dacă pentru părinți separarea înseamnă eliberare, pentru copii ruptura dintre mamă și tată înseamnă suferință. Cei mai mulți dintre ei trec prin stări de tristețe, depresie, iar în cazurile mai grave se ajunge chiar la acte de suicid.

Când doi părinți ajung să pună capăt căsniciei, cei mici suferă, dar suferința este și mai mare atunci când părinții nu știu să gestioneze situația. Medicii spun că în cazul unui divorț, părinții trebuie să încerce să îi explice copilului în așa fel încât acesta să înțeleagă și totodată să-l asigure că va avea parte de o creștere la fel de frumoasă, chiar dacă părinții lui vor merge pe drumuri separate.

Atunci când intervine separarea părinților, iar ei simt că cel mic începe să fie afectat, trebuie să aibă o comunice foarte mult cu el. Supravegherea îndeaproape a comportamentului este la fel de importantă.Cei mai mulți dintre copii care ajung să sufere din cauza divorțului părinților încep să aibă probleme la școală, să intre în anturaje dubioase sau să aibă probleme cu legea. Aceste părți negative îi vor transforma în viitori adulți cu probleme.

Anual, la nivelul Județului Botoșani, numărul familiilor care se despart pe cale administrativă variază între 25 și 30. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate la persoanele cu vârste cuprinse între 28 și 45 de ani.

În cele mai multe cazuri oamenii aleg să pună capăt căsniciei din cauza infidelității partenerului,a consumului excesiv de alcool, agresiunii fizice sau verbale sau din cauza dezinteresul față de propria familie.

 

Citeste si:

Facebook Comments