VIDEO! Divorțul, un rău necesar uneori

Tot mai mulți botoșăneni divorțează de comun acord.

Fie că au două luni de când abia s-au căsătorit, sau au fost alături zeci de ani si au chiar și nepoți când cei doi nu se mai înțeleg, decid să pună capăt mariajului. Botoșănenii intervievați consideră divorțul un rău necesar.

Fie că au fost trădați de partenerul de viață, fie că nu se simt înțelesi sau nu se mai înțeleg, unii botoșăneni aleg să meargă pe drumuri diferite.

Cu toții cred însă că cei care suferă cel mai mult după un divort nu sunt părinții, ci copii.

Părinții refuză să mai vorbească unul cu celălalt, iar de cele mai multe ori copii sunt puși să aleagă la cine vor rămâne.Acesta este si cazul unui botoșănean intervievat astăzi.

Alți botoșăneni spun că unul dintre motivele pentru care oamenii ajung la divorț este plecarea în străinătate a unuia dintre parteneri.

Sunt însă și botoșăneni care deși acceptă ideea destrămării unui mariaj spun că partenerii trebuie să țină cont de copii.Trebuie să se întelegă și să discute pentru ca separarea să fie evitată.

Șeful Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din Botoșani, Constantin Gabur spune că de la începutul anului 2017 au fost depuse două divorțuri. Anul trecut au avut loc pe cale amiabilă 14 divorțuri.

Specialiștii spun că cele mai frecvente greșeli ale partenerilor sunt:reamintirea greselilor din trecut și indiferența față de partener, precum și reprosurile. Cea mai bună solutie este să ne gândim la cele mai frumoase momente petrecute împreună.

Citeste si:

Facebook Comments