DOCUMENT. Ordonanţa Iordache, publicată în Monitorul Oficial. Care sunt modificările codurilor penale şi când intră în vigoare

DOCUMENT. Ordonanţa Iordache, publicată în Monitorul Oficial. Care sunt modificările codurilor penale şi când intră în vigoare

În vreme ce 10.000 de oameni protestau în faţa Guvernului faţă de modul în care a fost adoptată ordonanţa de modificare a codurilor penale, actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial. Prevederile din actul normativ referitoare la abuzul în serviciu, favorizarea infractorului şi infracţiunile rutiere intră în vigoare la 10 zile de la publicare, se menţionează în ordonanţă.

Procurorul General, Augustin Lazăr, a calificat ordonanţa adoptată de Guvern ca fiind „o ofensă adusă autorităţii judecătoreşti. La Direcţia Naţională Anticorupţie se află în lucru 2.151 de dosare având ca obiect infracţiuni de abuz în serviciu, potrivit unui comunicat al instituţiei, în timp ce Parchetul General a precizat că un număr de 1.960 de persoane au fost trimise în judecată pentru aceeaşi infracţiune.

În preambulul ordonanţei de urgenţă care poartă semnătura premierului Sorin Grindeanu şi este contrasemnată de miniştii Florin Iordache(Justiţie), Carmen Dan(MAI) şi Teodor Meleşcanu (MAE), guvernul îşi motivează intervenţia legislativă excepţională prin faptul că tectele noului Cod penal şi noului Cod de procedură penală nu au fost puse în acord cu hotărâri ale Curţii Constituţionale în materie.

Citiți mai multe pe www.gandul.info

Citeste si:

Facebook Comments