Doi fraţi din Constanţa şi Botoşani s-au întâlnit la Iaşi, la spital. Fratele mare a primit rinichiul salvator de la cel mic

Doi fraţi din Constanţa şi Botoşani s-au întâlnit la Iaşi, la spital. Fratele mare a primit rinichiul salvator de la cel mic

Zilele acestea a fost realizat în Compartimentul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ cel de-al 15-lea transplant de rinichi din acest an, fiind vorba despre un transplant de la frate la frate. Un bărbat în vârstă de 50 de ani a venit de la Constanţa la Iaşi special ca să doneze un rinichi fratelui său mai mare, în vârstă de 53 de ani.

Bărbatul care a primit organul sănătos este din judeţul Botoşani, iar din luna ianuarie a acestui an făcea şedinţe de dializă, în evidenţele spitalului aflându-se de aproximativ doi ani. Atunci a fost diagnosticat cu glomeruloscleroză focală segmentară, o boală autoimună, care a evoluat până la insuficienţă renală, necesitând transplant.

Această afecţiune presupune creşterea cantităţii de ţesut conjunctiv din nefroni, cu reducerea ulterioară a funcţiei renale, neexistând tratament specific pentru aceasta. Intervenţia s-a desfăşurat pe durata a patru ore şi a decurs fără incidente, acum pacienţii recuperându-se în cadrul compartimentului.

Citiți continuarea articolului pe www.ziaruldeiasi.ro

Citeste si:

Facebook Comments