VIDEO! Dorință împlinită după 17 ani

Și-a îndeplinit visul după 17 ani de așteptare. Vasile Pintilii, un botoșănean care și-a pierdut vederea în urmă cu trei decenii, după ce a fost bătut fără milă de indivizi, avea nevoie de proteză la ochi. Cea mai mai mare dorință a sa a fost îndeplinită după ce povestea sa tulburătoare a fost prezentată în cadrul emisiunii “Oameni și Destine”, realizată de Anamaria Macuc.

În urmă cu 30 de ani, viața lui Vasile Pintilii, care pe atunci avea doar 22 de ani s-a schimbat dramatic. Locuia la acea vreme în județul Călărași, alături de soția și fiul său. Într-o seară, pe când se întorcea de la muncă a fost bătut fără milă de trei indivizi. Atât de crunt încât a rămas fără darul vederii. Au urmat zile, săptămâni și luni de coșmar pentru bărbatul care s-a trezit dintr-o dată în întuneric. La 10 luni de la teribilul eveniment, nevasta l-a părăsit, lăsându-l cu băiatul, care avea un an jumătate.

Neputincios și dezarmat și-a pus viața în mâinile Lui Dumnezeu. Și s-a descurcat cum a putut. Și-a crescut băiatul până la vârsta de 7 ani, când trebuia să meargă la școală. Nu îl putea ajuta cu lecțiile, iar copilul a mers lângă mama lui.

Chiar și de departe, bărbatul și-a ajutat băiatul cum a putut. Din păcate banii au fost foarte puțini pentru nevoile sale. De 17 ani avea nevoie sa-și schimbe protezele la ochi, dar nu le-a schimbat pentru că nu a reușit niciodată să strângă banii necesari.

După ce povestea sa a fost prezentată în cadrul emisiunii ” Oameni și destine”, realizată de Anamaria Macuc, o familie din Anglia ( Loredana Vieru) l-a ajutat financiar să își schimbe o proteză. Apoi, alți oameni cu suflet mare l-au ajutat și cu cea de-a doua proteza.

Vasile Pintilii a ținut să îi mulțumească și unei doamne cu suflet mare din București.

Pe lângă faptul că este orb, bărbatul este împovărat de ratele bancare făcute pentru achiziționarea garsonierei în care locuiește. Trebuie să achite câte 950 de lei în fiecare lună. Un domn i-a făcut însă o mare bucurie și i-a achitat ratele pe o lună de zile. Drama lui Vasile Pintilii l-a impresionat pe un tânăr elev de la colegiul Național AT Laurian, care i-a făcut o vizită și i-a dus mai multe daruri, chiar înainte de sărbători.

Cine vrea să îl ajute în continuare pe Vasile Pintilii îl poate suna la numărul de telefon 0742 393 839, sau poate depune bani în contul RO22BRDE070SV09212730 700 deschis pe numele Pintilii Vasile.

Citeste si:

Facebook Comments