Dorohoian transferat la Iași cu leptospiroză

Dorohoian transferat la Iași cu leptospiroză

A călcat desculț pe excremente de șobolan

În stare gravă din cauza șobolanilor! Un bărbat de 65 de ani din municipiul Dorohoi, a ajuns în stare gravă la spitalul ”Parhon” din Iași, după ce a călcat desculț pe excremente de șobolan, informează ”Ziarul de Iași”. Se pare că acesta lucra la curățarea subsolului blocului în care locuia, când a luat contact cu fecalele de șobolan. Bărbatul a ajuns la unitatea spitalicească din Dorohoi, de unde a fost transferat în stare critică la un spital din Iași, cu afectare renală și hepatică.

La spitalul din Iași, bărbatul a fost diagnosticat cu leptospiroză. Acesta se află internat în unitatea spitalicească ieșeană ed două săptămâni, însă, starea sa de sănătate este foarte gravă.

“Pacientul este in continuare in stare grava, fiind internat cu prognostic rezervat. Fata de momentul internarii este usor ameliorat, in sensul ca este stabil hemodinamic. Însă din cauza disfunctionalităţii renale este în continuare dependent de dializă. Insuficienţa hepatică a intrat într-un trend descendent, este uşor ameliorată, dar necesită supraveghere de specialitate”, a declarat pentru cotidianul ”Ziarul de Iași”, Ionut Nistor, medic specialist nefrolog, purtător de cuvînt al spitalului”Dr. C.I. Parhon”

Boala este destul de gravă întrucât afectează organele interne , iar viaţa pacientului este pusă în pericol.

Citeste si:

Facebook Comments