Dorule, Floare de Rouă

Week-end cu muzică populară

În acest week-end Casa de Cultură a Sindicatelor «Nicolae Iorga» din Botoșani va răsuna de muzică populară. Vineri începe cea de-a XIV-a ediție a festivalului județean de folclor «Dorule, floare de rouă». Festivalul este organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor în asociere cu Consiliul Local și Primăria Municipiului Botoșani, dar și în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Copiii care vor evolua pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor vor concura la cele 7 secţiuni ale festivalului: solişti vocali, solişti instrumentişti, grupuri vocale fete, grupuri vocale băieţi, grupuri vocale mixte, formaţii de jocuri populare băieţi, formaţii de jocuri populare mixte.

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Botoșani, Valentin Rău, a spus că grupurile vocale, concurenţii, soliştii vocali şi soliştii instrumentişti, vor fi acompaniaţi de Orchestra Populară „Rapsozii Botoşanilor” dirijată de Ciprian Potoroacă.

În primele două zile se va desfășura concursul, iar duminică va fi prezentat spectacolul de gală, a mai spus directorul Valentin Rău.

Iubitorii de muzică populară sunt invitați să vină la acest festival pentru a asculta tinere talente, unii, poate chiar viitori cântăreți de mare succes.

Citeste si:

Facebook Comments