Dosare penale pentru românii care şi-au schimbat domiciliul, în mod repetitiv, înainte de alegeri

Dosare penale pentru românii care şi-au schimbat domiciliul, în mod repetitiv, înainte de alegeri

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat, miercuri, că au fost deschise 18 dosare penale pentru persoanele care şi-au schimbat domiciliul în mod repetitiv, în perioada anterioară campaniei electorale, în vizorul poliţiştilor fiind persoanele care au acţionat în aceeaşi manieră şi anii precedenţi.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că de la începutul campaniei electorale şi până în prezent, 98% dintre persoanele care şi-au schimbat reşedinţa, în mod repetitiv, au fost verificate de poliţişti. Astfel, monitorizarea acestora a început cu două luni înainte să înceapă campania electorală, fiind vizate, în principal, persoane care au acţionat în aceeaşi manieră şi la alte tururi de scrutin, cerând mutarea reşedinţei.

“În urma acestor verificări, au fost întocmite 18 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals intelectual, fals în declaraţii şi coruperea alegătorului şi au fost aplicate 146 de sancţiuni contravenţionale”, precizează reprezentanţii ministerului într-un comunicat de presă .

 

Sursa: realitatea.net

Citeste si:

Facebook Comments