VIDEO! Două persoane, victime ale țânțarilor

Două cazuri de West Nile au fost confirmate la Botoșani, fiind vorba de doi bărbați. De asemenea, un alt caz în care există suspiciune este în curs de investigare. Din fericire, virusul transmis de țânțari nu i-a afectat foarte grav pe cei doi bărbați iar ambii au fost externați și se află în afara oricărui pericol.

Virusul West Nile continuă să se răspândească. Din fericire, la nivelul județului Botoșani nu se poate vorbi despre o epidemie însă la începutul lunii august au fost confirmate noi cazuri.

Cele două persoane în cazul cărora s-a confirmat virusul, s-au prezentat la spital cu dureri de cap, febră, senzație de oboseală și dureri în tot corpul. După câteva zile de la internare, stare alor s-a îmbunătățit.

Deși statisticile indică faptul că 80 de persoane din 100, care au fost înțepate de țânțari, au West Nile, acestea nu au simptome. Primele semne apar de obicei în primele 15 zile din momentul în care au fost pișcate de insecte.

În prezent nu există un vaccin pentru a preveni virusul West Nile, motiv pentru care medicii recomandă protejarea corpului prin purtarea hainelor cu mâneci lungi și asigurarea locuințelor cu plase împotriva insectelor.

Citeste si:

Facebook Comments