DOVADA că ordinul care acoperă „circulara 666” a fost trimis la Monitorul Oficial abia luni, şi nu vineri cum a susţinut ministrul Educaţiei. DOCUMENT

DOVADA că ordinul care acoperă „circulara 666” a fost trimis la Monitorul Oficial abia luni, şi nu vineri cum a susţinut ministrul Educaţiei. DOCUMENT

Situaţie incredibilă la Ministerul Educaţiei unde ministrul Pavel Năstase şi secretarul de stat Liviu Pop se încurcă în explicaţii pentru a acoperi gafa legală pe care au făcut-o vineri, trimitând inspectoratelor o circulară cu o derogare de la lege privind numirea directorilor de şcoli care au picat concursul, deşi acest lucru era imposibil.

După ce au susţinut că ordinul care acoperea legal circulara, deşi, potrivit declaraţiilor oficiale, nu exista duminică, fusese semnat de vineri şi trimis la Monitorul Oficial în aceeaşi zi, dar nu fusese publicat pentru că cei de Mof erau „aglomeraţi”, instituţia care publică actele oficiale a informat, într-un răspuns pentru Gândul, că documentul a ajuns la Monitorul Oficial, de fapt luni, când a şi fost publicat.

Confruntat cu această situaţie, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, o să la întors deşi anterior declarase că „ordinul a fost trimis vineri, dar s-a publicat în Monitorul Oficial luni. A fost weekendul, în plus şi ei sunt aglomeraţi acolo şi nu pot publica chiar imediat ceea ce primesc”.

Da, luni a fost transmis şi luni a fost publicat, pentru că noi l-am emis aici în data de 6, după care secretarul general l-a transmis, pentru că era sâmbătă – duminică şi erau zile libere, secretarul general l-a transmis de aici de la Minister către Secretariatul General pentru a fi publicat în Monitorul Oficial”, a declarat el acum pentru Gândul.

Gândul a obţinut dovada că ordinul ministrului Educaţiei care permitea repunerea în posturi a directorilor de şcoli care nu au promovat concursul sau nu au participat la el a ajuns la Monitorul Oficial luni, când a şi fost publicat, şi nu vineri aşa cum au declarat anterior atât ministrul Pavel Năstase, cât şi secretarul de stat Liviu Pop. Într-un răspuns oficial, Monitorul Oficial a confirmat că documentul a fost primit spre publicare în prima zi a săptămânii.

Citiți continuare articolului pe www.gandul.info

Citeste si:

Facebook Comments