Dr. Leon Dănăilă, numele noului spital de boli cronice

S-a făcut un sondaj public. Botoșănenii au ales. Dr. Leon Dănăilă este numele noului spital de boli cronice. Primarul Ovidiu Portariuc a anunțat finalizarea consultării publice privind stabilirea numelui noului spital municipal de boli cronice și îngrijiri paliative, a cărui construcție începe în acest an.

Marea majoritate a botoșănenilor a optat pentru Dr. Leon Dănăilă, recunoscut pentru performanța sa în domeniul medical, dar și pentru modestia sa în relație cu pacienții și cu societatea în general.

Astfel, din cele peste 16 mii de răspunsuri din partea locuitorilor din municipiu care au indicat una din cele trei variante propuse, peste 14 mii au indicat numele marelui academician Dr. Leon Dănăilă, întrunind astfel 89,4% din totalul opțiunilor exprimate. Pe locul doi s-a clasat medicul Mihai Ciucă, cu 8,7% din totalul răspunsurilor și pe trei se află academicianul Gheorghe Cuciureanu, cu 1,9% din total.

În plus, au mai fost 141 de răspunsuri primite care au indicat alte nume sau au sugerat ca spitalul să nu poarte numele unei persoane.

Primarul s-a arătat mulțumit de faptul că numele noului spital este rezultatul unei consultări publice care le-a oferit botoșănenilor posibilitatea de a participa la această decizie.

Doctorul neurochirurg Leon Dănăilă figurează, alături de Einstein, în primele 500 de genii ale secolului XX. Are 28 de brevete de invenție în medicină și a descoperit o nouă celulă cerebrală, “cordocitul”. A scris 42 de tratate medicale și 400 de studii științifice. În iunie 2015, primarul Ovidiu Portariuc i-a oferit titlul de “Cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments