Dragnea: Neplata contribuţiilor sociale de către angajator redevine infracţiune

Dragnea: Neplata contribuţiilor sociale de către angajator redevine infracţiune

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri că neplata contribuţiilor sociale ale angajaţilor de către angajatori va fi clasificată din nou despre infracţiune. El a precizat că acest lucru va fi prevăzut în ordonanţa care urmează să fie adoptată vineri de Guvern sau dacă nu, într-o lege ulterioară.

Întrebat ce se va întâmpla dacă angajatorul, în numele angajatului, întârzie sau nu plăteşte contribuţiile sociale, Dragnea a răspuns:„Aţi atins un subiect foarte important, care nu s-a discutat până acum”. El a precizat că acest lucru va redeveni infracţiune. „Toate contribuţiile vor deveni stopaj la sursă. Dacă nu vor fi plătite, asta înseamnă infracţiune. Asta înseamnă că vom avea garanţia că toate aceste contribuţii vor fi plătite până la ultimul leu”, a declarat Liviu Dragnea întrebat de jurnalişti ce se întâmplă dacă angajatorul nu plăteşte contribuţiile.

Întrebat dacă aceste prevederi vor fi incluse în Ordonanţa care va fi dezbătută vineri, liderul social-democrat a susţinut: „Vor fi în Ordonanţă sau în Parlament. Posibil să fie în Ordonanţă. Ei (Guvernul, n.r.) vor aproba azi, nu ştiu exact forma finală, dar principiul este discutat şi acceptat în coaliţie”.

Înainte se pedepsea cu închisoarea

Până în anul 2015, reţinerea şi nevirarea contribuţiilor sociale era pedepsită cu închisoarea. Ulterior, o decizie a Curţii Constituţionale a declarat neconstituţională această prevedere, astfel că în prezent practica neplăţii contribuţiilor se poate pedepsi cu cel mult amenzi contravenţionale.

Citește mai mult: adev.ro/oyu49w

 

 

Citeste si:

Facebook Comments