VIDEO! ”Dramă” financiară la Primărie

Primăria Botoșani trece printr-o adevărată dramă financiară! Cel puțin asta susține primarul Cătălin Flutur. Reducerea impozitului pe venit a adus la sapă de lemn bugetul municipiului. Primarul se gândește deja la măsuri de austeritate. În scurt timp s-ar putea diminua programul de funcționare a iluminatului public, curățenia în oraș se face deja cu porția iar primăria nu mai are bani pentru asigurarea subvenției la încălzire.

După cum sunt prezentate lucrurile, Primăria Botoșani este la un pas de faliment. Reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% a fost o lovitură grea dată municipalității iar scumpirile au dat peste cap estimările de buget făcute la sfârșitul anului trecut. Singurul lucru cert este că salariile funcționarilor, care au crescut accelerat, rămân nemodificate.

La sfârșitul verii ar urma să vină în valuri și problemele iar Flutur nu se arată optimist în privința unei rectificări pozitive.
Cei care vor avea de suferit, vor fi evident locuitorii orașului.

După ce taxa de salubrizare s-a majorat cu 35%, Primăria a decis să reducă frecvența de măturare a străzilor. Tot din acest motiv a crescut exorbitant și prețul la energia electrică, cu aproximativ 40 de lei pe MW. Bugetul s-a epuizat și pentru subvenția la căldură.

Flutur consideră că acest dezastru financiar ar fi putut fi evitat dacă aleșii PSD din Consiliul Local ar fi aprobat majorarea taxelor și impozitelor locale iar la buget ar fi ajuns mai mulți bani.

Fără replică și profund dezamagiti, așa au rămas cetățenii care au dat un vot de încredere aleșilor în urmă cu doi ani. Situația este însă ambiguă având în vedere că nu trece zi în care social democrații să nu anunțe că traiul românilor este mai bun de la o zi la alta. Concluziile le trage fiecare cetățean în parte.

Citeste si:

Facebook Comments