VIDEO! Drama oamenilor care au rămas fără case

Trai de coșmar pentru șase familii din Coșula! Inundațiile de la sfârșitul săptămânii trecute le-au distrus casele. Sunt oameni sărmani care trăiau în locuințe făcute din lut. Cu lacrimi în ochi aceștia au povestit că în miez de noapte s-au trezit cu apa în case până la brâu. Fără să se uite în urmă, și-au luat copiii în brațe și au fugit. Familii tinere și bătrâni deopotrivă, au rămas fără acoperiș deasupra capului și au fost mutați provizoriu în locuințe modulare . Au rămas doar cu credința că oameni de bine îi vor ajuta.

Râul Miletin a ieșit din matcă, iar apa a inundat gospodăriile aflate în vecinătate. Case vechi, construite din lut n-au avut nicio șansă să reziste puhoaielor, iar în orice clipă există pericol de prăbușire. Apele revărsate au distrus șase gospodării. Prefectul județului însoțit de șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani s-au deplasat astăzi din nou la Coșula.

Mama și cei patru copii au locuit temporar la rude însă asăzi au fost mutați într-o locuință modulară unde sunt în siguranță.

Deși pericolul este mare, cei mai bătrâni nu concep să se despartă de casa în care au trăit o viață. O bunică a reușit să își salveze nepoții din calea apelor, dar refuză să plece acum din locuință, deși ar putea fi prinsă sub dărâmături.

Aceeași dramă o trăiește o altă mamă cu trei copii. Soțul este plecat la muncă, în străinătate, tocmai pentru a reuși să construiască o casă în care cei mici să fie în siguranță. Nu au reușit încă, iar apa le-a ruinat casa din chirpici și nuiele.

Bătrânii sunt cei mai afectați de situație. La 60 de ani, domnul Toader este singur pe lume. Trăia într-o căsuță sărăcăcioasă, iar acum a rămas fără nimic.

Autoritățile au montat șase locuințe modulare, iar acum se caută soluții pentru acești oameni.

Comuna Coșula este cel mai grav afectată de cantitățile mari de precipitații. O altă localitate lovită de viituri a fost și comuna Dângeni dar aici au fost distruse doar drumurile comunale și terenurile agricole.

Citeste si:

Facebook Comments