Drama unei familii cu patru copii: Nu au un acoperiș deasupra capului și dorm pe unde apucă

Denis, Andra, Denisa și Marin sunt patru copii extrem de frumoși, sănătoși, cuminți și foarte inteligenți. Le place să se joace, să zburde prin iarbă,să învețe, să meargă la școală, să își facă prieteni. Visează ca atunci când vor crește să aibă un loc de muncă, să ajute oamenii. Visează să ajungă medici, profesori sau șoferi. Însă, cel mai mult, la vârsta lor, își doresc să aibă un acoperiș deasupra capului. Își doresc să aibă o casă în care să stea cu părinții lor, în care să se joace, să învețe, să doarmă liniștiți. Cei patru frați sunt lumina ochilor părinților. Sunt comorile lor cele mai de preț, însă din păcate, părinții nu le pot oferi micuților un minim de confort. Cei șase sunt nevoiți să poposească în fiecare seară pe la rude, prieteni, cunoștințe pentru a putea pune capul pe pernă. Povestea lor este una tristă. Atât mama, o tânără în vârstă de 28 de ani și care vine dintr-o comună din județul Vrancea, cât și tatăl, un bărbat de 38 de ani din satul Balta Arsă, provin din familii necăjite. Care nu le pot întinde o mână de ajutor.

Bărbatul a moștenit în satul Balta Arsă o bucată de pământ și o căsuță. O căsuță care stă să se prăbușească în orice moment. O vreme părinții și copii au locuit în această casă, însă, în urmă cu un an și jumătate au decis să meargă în județul Vrancea. Acolo, tată și-a găsit de muncă și, spun ei, au trăit liniștiți până când ferma la care lucra bărbatul s-a desființat.

Oamenii spun că după un an și jumătate, cât timp au stat în județul Vrancea, s-au întors la Balta Arsă. Însă aici au găsit căsuța făcută din lut și pământ aproape pusă la pământ.

Fără loc de muncă și fără un acoperiș sigur deasupra capului părinții se luptă să își țină copii alături de ei. Au mai cules din roadele pădurii pentru a le vinde să facă rost de bani pentru mâncarea celor mici. Și în fiecare seară se roagă pe la rude și cunoscuți să îi primească. Își caută să muncească și speră ca în curând să ale ofere celor mici un adăpost.

Părinții spun că au luat în calcul și posibilitatea de a pleca la muncă în străinătate, însă nu au avut în grija cui să își lase micuții.

În ciuda situației mai dificile în care se află părinții lor, copii nu încetează să spere la mai bine, și să viseze la un viitor frumos pentru ei. Vor să se facă oameni de bază ai societății, vor să învețe și să își depășească condiția.

Familia aflată în acestă situație extrem de dificilă este de mai multă vreme în atenția Primăriei din comuna Corni. Asistentul social și chiar primarul comunei au intervenit de multe ori pentru a le întinde celor doi o mână de ajutor. Reprezentanții primăriei spun că cei doi părinți își iubesc nespus copii, însă, de multe ori prioritățile lor sunt altele.

Citeste si:

Facebook Comments