Drama unei familii din Botoşani

Cu cât este mai bun sufletul unui om cu atât îi este mai greu destinul.

O familie din comuna Mihai Eminescu, trece prin momente cumplite. Riscă să rămână fără casa în care locuiesc. Mai grav este că, tatăl şi două dintre fiicele lui sunt bolnave.Totul din cauza terenului pe care îl deţin care este trecut pe două titluri de proprietate .

Familia Todiresei din Cătămărăşti Vale, comuna Mihai Eminesu, riscă să rămână fără casa de doar 15 metri pătrați, în care locuiesc.

Capul familiei, tatăl este grav bolnav, la fel si cea de-a doua fată. Mezina familiei încearcă din răsputeri să aducă zâmbetul pe chipurile îngândurate ale părinţilor. Este o elevă talentată şi foarte deşteaptă, care îşi ajută colegii ori de câte ori poate.

De mai bine de doi ani mama , este chemată în instanţă de doi ani pentru a se lupta cu cel care spune ea că deţine titlul de proprietate asupra terenului.

Problema le macină sănătatea membrilor familiei. Tatăl suferă de pancreatită. Puţinii bani pe care îi au se duc pe procesul fără sfîrşit. Mezina familiei se gândeşte cu îngrijorare unde va sta dacă micuţa căsuţă în care locuiesc le va fi luată.

Andreea este un copil exemplar care îşi ajută colegii. Acest lucru este susţinut de către consilierul educativ al şcolii dar şi de către colegii fetei.

Andreea e mereu cu zâmbetul pe buze dar în spatele acestui zâmbet minunat se ascunde o tristeţe nemărginită. Încearcă să ascundă problemele familiei şi de cele mai multe ori reuşeşte. Nu doar că nu arată cât de afectată este ci le şi aduce zâmbetul pe buze colegilor şi părinţilor ei.

Cea mai mare dorinţă a întregii familii este de a-şi păstra casa şi terenul. Mai multe detalii despre povestea tristă a familiei Todiresei puteţi afla urmărind emisiunea ’’Oameni şi destine’’, realizată de Anamaria Macuc, care va fi difuzată sâmbătă şi duminică de la ora 20.00

Citeste si:

Facebook Comments