Dramatic! Oamenii apelează la pompieri pentru a le duce apă

Dramatic! Oamenii apelează la pompieri pentru a le duce apă

Nicșeni cea mai afectată comună de secetă

E jale în județul Botoșani din cauza secetei! Chiar dacă în ultima perioadă s-au înregistrat și precipitații în județ, se pare că apa căzută din cer nu a fost suficientă. Oamenii din tot mai multe localități ale județului apelează la ajutorul pompierilor pentru a le duce apă ca să aibă cu ce adăpa dobitoacele din bătătură. De altfel, animalele sunt și cele mai afectate din cauza lipsei apei.

În multe localități, fântânile au secat, iar oamenii sunt disperați. Dau apă la animale și la păsări cu economie. Mulți dintre ei au fost nevoiți să își vândă animalele sau să le sacrifice pentru că nu aveau ce să dea de mâncare și apă. Una dintre cele mai afectate comune de secetă și de lipsa apei din fântâni este Nicșeni. Aici, mulți dintre localnici, mai ales cei din satul Dorobanți, depind de apa cărată cu cisternele de pompieri.

Oamenii se roagă cerului să trimită ploaie, pentru că altfel și culturile vor fi grav afectate. Mai ales că și iarna a fost lipsită de precipitații iar pământul are mare nevoiie de apă.

Mii de tone de apă au transportat numai în primele luni ale acestui an pomperii botoșăneni în zonele efectate de secetă. Pompierii au transportat apă în localități precum Coșula, Concești, Nicșeni, Dorohoi, Ezer, Vlăsinești sau Hilișeu Horia.

Din nefericire, pentru această vară meteorologii anunță temperaturi ridicate.

Citeste si:

Facebook Comments