Drum bun, Lucian Alecsa!

Drum bun, Lucian Alecsa!

7 februarie 2015. O zi linistită de iarnă. Soarele zâmbește timid, dar nu are putere să înfrunte frigul de afară. E o zi de duminică. E cea mai tristă zi de duminică. La Săveni e multă lume. E agitație mare. La Biserica Sfântul Gheorghe din oraș sunt foarte mulți oameni. Sunt poeți, scriitori, oameni politici, și sunt foarte mulți prieteni. Sunt prietenii și cunoscuții lui Lucian Alecsa. Au venit să își i-a rămas bun de la bunul lor părinte, soț, camarad. Au venit să îl conducă pe drumul cel fără de întoarcere.

Ora 12.00. Cu privirile pierdute și cu lacrimi în ochi oamenii asista la slujba de înmormântare. Trei preoți o oficiază. După slujbă, cu glasurile pierdute și înecate de durere prietenii de o viață îi transmit ultimile cuvinte lui Lucian Alecsa. Își iau rămas bun.

Ora 14.30 Cortegiul funerar pornește din fața Bisericii Sfântul Gheorghe. Clopotele bat sfâșietor și anunță plecarea spre eternitate a omului Lucian Alecsa. Zeci de oameni îl conduc.

Ora 15.00. Cortegiul funerar poposeste la Cimitirul Eternitatea din orașul Săveni. Sunt ultimile clipe a lui Lucian Alecsa pe acest pământ. Durerea celor prezenți e mai cruntă ca niciodată. E ultima oară când își mai văd părintele, soțul, prietenul.

Citeste si:

Facebook Comments