VIDEO! Drum strategic de 73 de milioane de euro la Botoșani

Astăzi la Botoșani în prezența a doi miniștri a fost semnat un contract de 73 de milioane de euro. Este vorba despre finanțarea unui drum strategic, de peste 100 de kilometri, care va lega Botoșaniul de județul Iași. Contractul a fost semnat la Prefectură în prezența unei pleiade de primari,parlamentari și autorități.

Astăzi la Prefectura din Botoșani a avut loc semnarea unui contract cu fonduri europene în valoare de 73 de milioane de euro, prin Agenția de Dezvoltare Nord-Est. Este vorba despre construirea unui drum strategic care va lega comunele din Botoșani cu județul Iași. La semnarea contractului cu autoritățile județene a participat, ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu dar și Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene.

Cel puțin la nivel declarativ ministrul Stănescu a precizat că dezvoltarea zonelor vitregite și atinse de sărăcie este în momentul de față a guvernării.

La rândul său ministrul Fondurilor Europene, a precizat că acest contract de realizare a drumului strategic, care va traversa județul Botoșani, este cel mai important proiect al Consiliului Județean, după o muncă de câțiva ani.

Drumul strategic va avea o lungime de 107 kilometri și va fi compus din mai multe tronsoane de drum modernizate care vor lega 14 localități din județul Botoșani, printre care Albești, Blândești sau Trușești până în comuna Șipote din județul Iași. Autoritățile spun că acest drum reprezintă o oportunitate pentru locuitorii comunelor tranzitate.

Sunt și reprezentanți ai opoziției care sunt sceptici în privința drumului strategic. Mai precis nu sunt foarte convinși că drumul va deveni realitate într-un timp scurt.

Citeste si:

Facebook Comments