Drumul Botoșani-Iași un adevărat pericol pentru viața pacienților în stare critică

Drumurile proaste din Botoșani sunt un adevărat pericol pentru viața pacienților grav bolnavi.

Și nu este o exagerare ci o realitate cruntă într-o țară membră a Uniunii Europene în secolul al XXI lea. Imaginați-vă un pacient cu infarct miocardic sau unul cu o rană deosebit de gravă abia suturată, transportat cu ambulanța către Iași pe un drum plin de gropi, hârtoape și fisuri.

Asistenți și medici deopotrivă aruncați pur și simplu dintr-un colț în altul al ambulanței, încercând să ducă la destinație un pacient aflat la limita dintre viață și moarte. Este o situație incredibilă cu care se confruntă zilnic oamenii care încearcă să salveze vieți.

Medicii și asistenții de pe ambulanță care transportă zi de zi pacienții în stare critică la spitalele din Iași, spun că trebuie să facă față unui adevărat infern pe drumul Botoșani-Târgu Frumos. Se străduie să mențină pacientul în viață, în timp ce gropile și denivelările riscă să provoace în orice secundă o adevărată tragedie. Mai ales că datorită gropilor, ambulanța trebuie oprită, dacă sunt necesare intervenții complicate pentru salvarea vieții pacientului.

Medicii de pe ambulanțe spun că paradoxal pe un drum prost merg în general ambulanțele care transportă pacienții aflați în starea cea mai gravă. Și aici vorbim în special de porțiunea de drum Botoșani-Târgu Frumos, șoseaua care ar trebuie să însemne pentru pacienții în stare critică o șansă la viață. Pe acest drum lupta cu viața și moartea este un adevărat calvar mai ales pentru botoșănenii care suferă de boli cardio-vasculare și probleme neurologice.

Acest sector de drum, atât de mediatizat și promovat în campaniile electorale, este o adevărată provocare inclusiv pentru cei care șoferii de pe ambulanță, cei care prin protocol trebuie să ducă pacientul cât mai repede la Iași dar și în viață. Pentru ambulanțierii de la Botoșani, din cauza gropilor și denivelărilor este însă un paradox, căruia trebuie să-i facă față zilnic.

Totodată timpul de transport destinat pacienților, crește simțitor din cauza calității drumului. Și asta în condițiile în care pentru anumiți oameni, fiecare secundă contează.

Personalul de pe ambulanțele din Botoșani face un apel către opinia publică dar mai ales către factorii decidenți, pentru îmbunătățirea condițiilor de transport, în special pentru evitarea tragediilor. În loc de concluzie, vă invităm să vedeți, cum se transportă într-o ambulanță, un pacient, pe drumul Botoșani-Târgu Frumos.

Citeste si:

Facebook Comments