«Drumul groazei» i-a adus la disperare

Localnicii din Nicșeni și Roma s-au răzvrătit

S-au săturat să-și pună viață în pericol și să scoată din buzunare bruma de bani pe care o câștigă, pentru a-și repara mașinile distruse de drumul pe care îl numesc “un atentat la viață”. E vorba de Drumul Județean 296, care le-a scos peri albi și le-a tocit nervii locuitorilor comunelor Roma și Nicșeni.

Pentru că s-au săturat de cârpeli cu materiale de calitate inferioară la drumul pe care, vrând-nevrând, îl străbat des, mai mulți conducători auto din cele două localități s-au adunat în fața Consiliului Județean și și-au strigat supărarea, nemulțumirea față de autoritățile județene, față de conducerea Consiliului Județean și față de parlamentari, cărora le-au adus de nenumărate ori la cunoștință această mare problemă a zonei.

E încă un drum de groază care scoate oamenii în stradă, după cel de la Havârna. De această data, în mare zi de sărbătoare, de Nașterea Maicii Domnului, zeci de persoane s-au înarmat cu pancarte și au venit la Botoșani cu speranța că, poate, de această dată, vor fi auziți de autorități.

Reparații la DJ 296 s-au mai făcut de-a lungul ultimilor ani, însă, spun oamenii, nu au fost decât cârpeli care au ținut de pe o zi pe alta.

Zecile de locuitori care au venit cu mașinile în fața Consiliului Județean Botoșani au afișat mesaje de genul: “Nu vrem plombare, vrem modernizare”, “Corupția, incompetența, intoleranța ucid”, “Voi cu banii snopi, noi dăm cu mașina-n gropi”. Revoltați că sunt băgați în seamă doar în campanii electorale, mulți le-au cerut, prin strigătele lor, demisia șefilor CJ.

Participanții la protest și-au arătat nemulțumirea mai ales față de indiferența cu care le-a fost tratată problema zeci de ani. De altfel, sloganul acestei acțiuni vorbește de la sine: “Indiferența lor, atentat la viața noastră”.

Un grup de persoane a fost primit la discuții în biroul vicepreședintelui CJ, Dorin Birta. Li s-a dat dreptate oamenilor, dar speranțe nu prea mari. Se vor căuta soluții, dar totul se face în limita fondurilor.

Reabilitarea și modernizarea DJ 296 Botoșani-Roma-Nicșeni ar costa în jur de 17 milioane de euro. Cei de la Drumuri Județene susțin că acest tronson necesită lucrări de amploare și consolidări, din cauza infiltrațiilor masive de apă.

Citeste si:

Facebook Comments