VIDEO! Drumul neputinței și al bătăii de joc

La alții se poate, dar la noi ba. Și cea mai bună dovadă o reprezintă drumul care ar fi trebuit să scurteze distanța dintre municipiile Botoșani și Iași cu 20 de kilometri. Iar lucrurile stau cam în felul următor: Ieșenii au reușit să reabiliteze ca în palmă partea de drum care le tranzitează județul, în timp ce la Botoșani, gropile și neputința fac legea.

Drumul Botoșani-Iași este o arteră rutieră vitală pentru botoșăneni. Zilnic către municipiul Iași, pleacă botoșănenii care au nevoie de aeroport, de spitale, de universități sau depozite comerciale. Dincolo de binecunoscutul drum Botoșani-Târgu-Frumos-Iași, există o variantă care scurtează distanța către fosta capitală a Moldovei cu 20 de kilometri.

O adevărată mană cerească mai ales pentru pacienții care trebuie să ajungă repede la Iași, dar și pentru oamenii de afaceri. Este vorba despre drumul județean Prăjeni-Plugari la limita cu județul Iași. Ieșenii au reabilitat drumul, care le tranzitează județul până în municipiul Iași.

Botoșănenii au încercat și ei să reabiliteze porțiunea de legătură cu județul Iași și cu drumul proaspăt reabilitat. A ieșit doar o odă a neputinței și a bătăii de joc. Sau, mai precis, 15 kilometri plin cu gropi pe care s-a cheltuit o căruță de bani.

Peisajul este dezolant, mai ales când ne apropiem de limita cu județul Iași. Drumul din județul vecin arată impecabil, în timp ce la Botoșani, se vede un adevărat infern plin cu gropi.

Șoferii care se încumetă să meargă pe această porțiune de drum, majoritatea de nevoie, își blesteamă zilele și dau vina pe bătaia de joc a autorităților.

Drumul județean Prăjeni-Plugari a fost reabilitat în 2013. Autoritățile de la aceea vreme promiteau o asfaltare revoluționară prin reciclare. A ieșit într-adevăr ceva revoluționar. Drumul pentru care s-au cheltuit aproape 8 milioane de lei, s-a umplut în cel mai scurt timp de gropi.

Mai mult decât atât din cauza unor exactități la execuție, Curtea de Conturi a blocat plata banilor către firma de asfaltări. Consiliul Județean s-a trezit dat în judecată. Iar până la stingerea litigiului, drumul va rămâne o adevărată împărăție a gropilor, care se deteriorează de la o lună la alta.

Citeste si:

Facebook Comments