DSP nu va da autorizație sanitară Sanatoriului de la Podriga

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a anunțat că nu va da autorizație sanitară Sanatoriului de la Podriga. Asta după ce cu o zi în urmă a refuzat categoric să ofere vreo explicație despre decizia de a nu elibera autorizație sanitară de funcționare.

Directorul DSP, Silvana Tudorache, a precizat că angajații instituției pe care o conduce nu fac altceva decât să respecte legea și nu se poate elibera autorizație sanitară pentru o unitate sanitară unde apa este potabilă și pune în pericol sănătatea pacienților internați acolo.

În cursul zilei de vineri, DSP a prelevat ultimele probe de apă de la Sanatoriul Podriga, analizele ieșind neconforme.

În aceste condiții, directorul DSP a precizat că în cazul Sanatoriului de la Podriga nu poate fi emisă o autorizație sanitară cu plan de conformare.

Silvana Tudorache a mai precizat că apa furnizată în zona Săveni nu este potabilă nici la alte instituții, dar nici pentru populație. Dar această situație este de mulți ani, nu a apărut acum. Întrebată cum a fost posibilă până acum emiterea de către DSP a autorizațiilor sanitare Silvana Tudorache nu a oferit un răspuns explicit.

Silvana Tudorache a criticat și declarațiile făcute de președintele Consiliului Județean și de prefectul județului și spune că nu va încălca legea doar pentru a face pe plac anumitor persoane.

Directorul DSP a încheiat, spunând că pentru rezolvarea situației de la Sanatoriul de la Podriga trebuie identificate soluții de către factorii responsabili, în speță societatea Nova Apaserv, dat fiind că motivul pentru care nu se eliberează autorizație sanitară este calitatea apei.

Citeste si:

Facebook Comments