VIDEO! După luni de chin, acasă

La începutul toamnei 2017, Botoșaniul a fost zguduit de o explozie puternică. Tragedia s-a produs la un bloc din strada Primăverii. În urma deflagrației un bătrân și-a pierdut viața iar vecinii lui au rămas fără acoperiș deasupra capului. După aproape jumătate de an de chin, locatarii au reușit astăzi să revină în casele lor. Cu ajutor de la oameni de bine s-au strâns fonduri pentru reabilitare iar astăzi s-a făcut recepția lucrărilor.

În doar câteva secunde, 12 familii care locuiau într-un bloc de pe strada Primăverii, și-au văzut agoniseala de-o viață ruinată. A rămas în picioare varianta că un racord improvizat la aragaz, a aruncat în aer tot blocul. Structura de rezistență a imobilului a cedat iar câteva apartamente au fost complet distruse. În urma unor expertize s-a stabilit că nu se poate locui pentru că există pericol de prăbușire.

Președintele asociației de proprietari a făcut toate demersurile, a bătut la ușile primăriei, prefecturii și a reușit cu ajutorul Protopopiatului, Mitropoliei, Guvernului și unor sponsori să finalizeze lucrările.

Dacă până acum, oamenii din bloc își deschideau ușile cu ochii în lacrimi, astăzi a fost prima zi după mult timp când au zâmbit, pot în sfârșit să se întoarcă în casele lor și să revină la o viață normală.

La recepția lucrărilor au participat prefectul și cei doi viceprimari.

Cheltuielile privind mobilierul și aparatura electrocasnică distrusă în urma deflagrației, au fost suportate de locatari.

Citeste si:

Facebook Comments