După ninsori vine iar GERUL. Cum va fi vremea la sfârșit de săptămână

După ninsori vine iar GERUL. Cum va fi vremea la sfârșit de săptămână

După valul de ninsori, urmează o vreme deosebit de rece pentru această perioadă în sudul și estul țării, cu maxime de minus 5, minus 6 grade Celsius. Se anunţă temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius, iar frigul nu ne va părăsi până pe 14 februarie.

Vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative, potrivit unei informări meteo publicate azi de ANM.

Nopțile vor fi geroase, la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie) mai ales în Moldova și în depresiunile intramontane, apoi, local și în Muntenia, Oltenia, Transilvania și izolat în celelalte regiuni.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între -17 şi -10 grade, mai scăzute sub -22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei.

În cursul zilei de joi (09 februarie) vor mai fi ninsori slabe cantitativ în Moldova, Muntenia și Oltenia, precum și în zonele de munte, iar vântul va avea unele intensificări în regiunile sudice, spulberând trecător zăpada. Pe arii restrânse în sud-est vor mai fi depuneri de polei, mai anunță ANM.

Citiți mai multe pe www.realitatea.net

Citeste si:

Facebook Comments