E. Țurcanu:”S-au pierdut bani europeni la Cornișa”. Parcul a înghițit până acum 36 de milioane de lei din bugetul local

E. Țurcanu:”S-au pierdut bani europeni la Cornișa”. Parcul a înghițit până acum 36 de milioane de lei din bugetul local

Parcul de agrement de la Cornișa a înghițit până acum peste 63 de milioane de lei. Afirmația îi aparține directorului executiv al Parcului Regional de Agrement și Turism Cornișa, Eugen Țurcanu și a fost făcută în cadrul emisiunii ”Jocul Puterii”, realizată la SOMAX TV, de Sorin Andronache.

Eugen Țurcanu a mai spus că din cauza întârzierii lucrărilor s-au pierdut bani europeni, iar municipalitatea a plătit până acum peste 36 de milioane de lei.

Într-o oarecare măsură s-au pierdut bani europeni, pentru că până la data de 31 decembrie s-au decontat anumite cheltuieli. Ce s-a întâmplat de la 31 decembrie încoace sunt suportate din bugetul local. Până la ora acesta, s-au efectuat plăți în sumă de 63. 568. 258, 30 lei. Dintre care, din fonduri europene 27. 476. 033 lei și din bugetul local, până la ora acesta s-au plătit 36. 092. 225. Nu pot spune de cât mai este nevoie”, a explicat Eugen Țurcanu.

Directorul PRAT Cornișa a mai scos la iveală o serie de greșeli, pe care le pune în cârca fostului primar, Ovidiu Portariuc.

Agenții economici care au concesionat spații așteaptă să se termine investiția. Constructorul să predea terenul către municipalitate, ulterior să întreprindă măsuri pentru a intra în legalitate, să își scoate autorizație de construire. Dacă tot vreți să găsiți niște vinovați, să răspundă domnul Portariuc pentru acestă strategie nemaipomenită, în care ei (n.r. agenții economici) vor începe să își tragă utilități după ce se termină șantierul și o să înceapă să sape, să își tragă rețelele. Nu am ce să comentez. Dumnealui a început campania electorală din 2015, din toamnă și a furat startul atunci și ăsta a fost unul dintre motivele pentru care a încercat să ofere agenților economici posibilitatea de a veni acolo. A fost o chestie falsă pentru că nu au utilități trase, nici terenurile nu sunt avizate. Pe un anumit teren unde venea o terasă s-a făcut un canal colector pentru dejecții. Și el are contract să facă acolo pizzerie” a mai spus directorul PRAT Cornișa.

Mai multe detalii despre acest subiect și alte detalii incredibile, puteți afla în acestă seară de la ora 18.00, la Știrile SOMAX TV.

Citeste si:

Facebook Comments