”East and west come together” la C.N. ‘’Mihai Eminescu’’

Zece tineri entuziaşti şi doi dintre profesoriilor au venit împreună în România, la Liceul Mihai Eminescu.

Nu a fost vorba de o simplă vizită ci de un proiect internaţional, proiect care s-a desfăşurat doar la acest liceu. Este vorba despre proiectul “Youth Ex-change Project: East and West come together. Communication and collaboration for a comon future”.

Acest proiect a fost implementat în luna februarie a acestui an şcolar când o delegaţie a colegiului Eminescu a făcut o vizită pregătitoare în Germania. Atunci s-au stabilit obiectivele şi modul de desfăşurare a acestui proiect între tinerii din colegiu şi cei din Hamburg, Germania.

Elevii din Germania au petrecut o săptămână la Colegiul ‘’Mihai Eminescu’’. Oaspeţii de seamă din Hamburg au participat la cursuri dimineaţa alături de elevii din Botoşani, dar au avut şi un program care a permis vizite şi excursii în Botoşani, Iaşi şi Suceava.

Un rol deosebit de important l-a avut şi Comitetul de Părinţi al liceului. 
Încântat de această experienţă dar şi de faptul că a avut ocazia să vadă cum funcţionează un alt sistem de învăţământ diferit de al lor a fost şi Marcus, unul dintre profesorii coordonatori ai grupului de elevi din Germania. De asemenea, au avut ocazia sa afle lucruri noi, pe care nu le ştiau despre ţara noastră.

Alexandru se numără printre cei 10 elevi români care a găzduit unul dintre elvii oaspeţi. Pentru el această experiența a fost bine-venită.

De aceeaşi părere este şi oaspetele lui. Se bucură că a avut oportunitatea de a vizita România şi de a învăţa lucruri noi.Cu toate că au stat doar o săptămână, acest lucru nu i-a împiedicat să devină buni prieteni.

Sâmbătă, în ultima zi a proiectului,elevii şi profesorii implicati in acest proiect s-au adunat la Liceul Mihai Eminescu pentru a povesti cum li s-a părut întreaga experienţă.

Tot aici elevii din Germania au avut de susţinut câte doi, un proiect despre însemnătatea vizitei lor în România atât cu aspecte pozitive cât şi negative.

La final, toţi participanţii au primit câte o diplomă din partea reprezentanților liceului.

Anul viitor în luna martie, va veni rândul elevilor români să meargă în vizită la elevii din Germania timp de o săptămână.

Citeste si:

Facebook Comments