Eco-vignetele ar putea înlocui timbrul de mediu

Eco-vignetele ar putea înlocui timbrul de mediu

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a anunţat, vineri, introducerea unor eco-vignete, care vor costa în funcţie de gradul de poluare al autoturismului, urmând ca autorităţile publice locale să decidă dacă va fi introdusă sau nu pe raza localităţilor lor.

„Am prezentat în coaliţia de guvernare colegilor câteva propuneri pentru înlocuirea timbrului de mediu. Intenţia noastră a fost şi rămâne aceea să facem tot posibilul ca în perioada următoare să degrevăm cât mai mult populaţia de ceea ce înseamnă taxe şi impozite. Plecând de la acest considerent, sigur că nu vom înlocui taxa de timbru pe care am avut-o cu o altă taxă, ci cu un concept pe care începem să-l introducem gradual. În perioada imediat următoare vom pregăti legislaţia, aşa cum ea a foat agreată şi cum va fi reformulată în grupul de lucru de la nivelul Ministerului Mediului, să introducem acel certificat de calitate a aerului, acele vignette de care s-a vorbit în această perioadă care vor avea un cost redus. Acele vignete vor fi dacă vreţi o analiză a autoturismelor care vor circula în funcţia de gradul de poluare”, a declarat ministrul Mediului, Daniel Constantin.

El a mai spus că va fi creat cadrul legislativ, astfel încât autorităţile publice locale să decidă în perioada imediat următoare dacă vor introduce o anumită taxă pentru aceste maşini sau nu.

Citiţi continarea articolului pe www.gandul.info

Citeste si:

Facebook Comments