’’Educaţia 2018’’- manifest pentru o educaţie mai bună !

Elevii şi profesorii sunt nemulţumiţi de starea învăţământului românesc, de condiţiile din şcoli dar şi de salariile mici.

De aceea Consiliul Naţional al Elevilor, asociaţiile de elevi împreună cu Consiliul Tineretului din România şi federaţiile sindicatelor din Învăţământ au realizat un manifest. Acesta este intitulat ”Educația 2018”. Scopul manifestului este de a constientiza mai marii ţării de situaţia în care învăţământul românesc a ajuns.

Cadre didactice foarte bine pregătite aleg să plece pentru a preda în ţări străine, iar elevii, multi dintre ei abandonează şcoala. În aceste condiţii manifestul afost redactat ca având opt solicitări care pot face ca învăţământul să se îmbunătăţească.

Manifestanţii cer acordarea de burse si alte beneficii celor mai buni elevi, reformarea programelor şcolare, adoptarea legii salarizării unice, decontarea integrală a navetei elevilor şi profesorilor. În afară de acestea, se mai cere construirea de cantine şi internate şcolare, asigurarea apei potabile si amenajarea corespunzătoare a unităţilor de învăţământ.

Cea mai importantă cerinţă este aceea ca Educaţia să primească 7 (şapte )% din PIB din bugetul naţional. Scopul acestui manifest este de a preveni abandonul şcolar şi de a sustine si motiva să rămână cadrele didactice.

Citeste si:

Facebook Comments