EFECTUL BREXIT. Lira sterlină s-a prăbușit la minimul ultimilor 31 de ani

EFECTUL BREXIT. Lira sterlină s-a prăbușit la minimul ultimilor 31 de ani

Lira sterlină scade din nou la minimul ultimilor 31 de ani, pe fondul temerilor că Brexit-ul va afecta preţurile locuinţelor.

Lira sterlină este în scădere puternică marţi, atingând din nou minimul ultimilor 31 de ani, iar acţiunile companiilor imobiliare britanice evoluează şi ele în declin, din cauza temerilor că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va afecta preţurile locuinţelor, transmite AP.

Declinul a survenit după ce grupul financiar Standard Life a oprit tranzacţiile cu titluri ale unui fond de investiţii în proprietăţi comerciale, pe fondul numărului mare de investitori care au încercat să îşi lichideze deţinerile.

Standard Life a oprit tranzacţiile pentru a-i proteja pe alţi investitori care doresc să rămână în fond.

Investitorii în fondurile imobiliare ale Standard Life au fost informaţi, luni, că nu îşi mai pot retrage banii, din cauza condiţiilor excepţionale din piaţă. Suspendarea va rămâne valabilă pnă va deveni posibil să fie anulată, iar compania va reevalua decizia la fiecare 28 de zile.

Fondul Standard Life Investments UK Real Estate Fund, de 2,9 miliarde de lire sterline, care investeşte în proprietăţi comerciale, precum centre de cumpărături, depozite şi birouri, ar fi primul fond imobiliar britanic care îşi suspendă tranzacţiile după criza financiară din 2007-2009.

Lira este în declin cu 0,9%, la 1,3166 dolari pe unitate, cel mai redus nivel de după votul britanilor pentru ieşirea din UE şi minimul ultimilor 31 de ani.

Indicele londonez FTSE 100 este în scădere cu numai 0,3%, dar acest fapt maschează declinul semnificativ al acţiunilor companiilor imobiliare.

Acţiunile Barratt Developments sunt în coborâre cu 6,2%, Taylor Wimpey cu 6,5%, iar Persimmon cu 5,4%.

 

Sursa: realitatea.net

Citeste si:

Facebook Comments