VIDEO! Elev cu 10 pe linie la Bac-ul olimpicilor

Botoșaniul se poate mândri cu cel mai performant olimpic. Ștefan Bălăucă, multiplu-medaliat la competițiile internaționale de științe este singurul elev român care a reușit să obțină media 10 la Bacalaureatul destinat olimpicilor. Absolvent al Colegiului Național Mihai Eminescu din Botoșani, Ștefan este admis deja la Universitatea Cambridge și în momentul de față se pregătește pentru olimpiada internațională de matematică.

Ștefan Bălăucă este performerul absolut al ultimului deceniu la Botoșani. Elev al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani acesta a reușit să obțină din gimnaziu și până în clasa a XII a, sute de premii la olimpiade școlare. În plus, are în palmares șase medalii internaționale la cele mai importante olimpiade destinate elevilor din întreaga lume. În baza medaliilor obținute de-a lungul timpului, Ștefan Bălăucă și-a echivalat efectiv Bacalaureatul. Este singurul elev român cu 10 pe linie la Bacalaureatul Olimpicilor.

Botoșăneanul este în momentul de față admis la Trinity College din Cambridge, una dintre cele mai prestigioase universități din lume. Încă de acum câteva luni, Ștefan spunea că are planuri mari și că își dorește ca în Anglia să studieze fizica.

Iar viitorul așa cum ne mărturisea, și-l vede numai în domeniul cercetării. Chiar și în România dacă ar avea condițiile necesare.

Deocamdată olimpicul botoșănean se pregătește pentru ultimele sale mari competiții din cariera de elev. Mai precis olimpiada internațională de matematică și olimpiada internațională de fizică.

Cel mai recent mare premiu al lui Ștefan Bălăucă este o medalie de aur la Olimpiada Țărilor Asiatice la Fizică, unul dintre cele mai puternice concursuri de profil din lume.

Citeste si:

Facebook Comments