Elev prins la copiat

El a fost exclus din examen

Tentativă de fraudă la Bacalaureat. Un elev botoşănean a pornit cu stângul astăzi, chiar de la prima probă scrisa a Bacalaureatului 2016, la Limba si Literatura română. Absolventul de liceu susţinea proba la centrul de examen de la Liceul Pedagogic “Nicolaie Iorga”, Botoşani. Acesta a încercat să se inspire din fiţuici, fapta sa fiind considerată tentativă de fraudă.

Elevii prinşi pe picior gresit nu vor mai putea susţine examenul de bacalaureat vreme de două sesiuni, adică până în toamna anului viitor.

Aproximativ 2.350 de elevi au susţinut examenul de maturitate. 112 elevi nu s-au prezentat la proba scrisă. Trei elevi au susţinut prima probă a examenului de Bacalaureat de astăzi în condiţii speciale. Unul dintre elevi a susţinut proba scrisă acasă, în timp ce altul se afla pe patul de spital. Al treilea candidat a cerut prelungirea timpului de lucru.

Primul subiect a fost acelaşi atât pentru cei de profil uman dar si real,un text dramatic la prima vedere.Subiectul II si III a facut diferenţa între cele două profile : un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor pentru cei cu profil real şi rolul lecturii în dezvoltarea personală pentru cei cu profil uman. Subiectul 3 a vizat un roman din perioada interbelică.

Citeste si:

Facebook Comments