VIDEO! Elevă consiliată după ce a vrut să se omoare

Conducerea Liceului “Ştefan cel Mare” din Vorona a iniţiat o anchetă internă după ce, în urmă cu câteva zile, o elevă a încercat să se sinucidă în toaleta unităţii. Cel mai probabil, fata va fi inclusă într-un program de consiliere psihologică.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Şcolar, nu e prima oară când eleva a avut porniri de acest fel. Cu părinţii divorţaţi şi tatăl plecat în străinătate, adolescenta era cunoscută ca având probleme de comportament.

Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută. Într-o pauza, eleva s-a dus la baie şi a înghițit aproximativ 50 de pastile pentru tulburări de ritm al inimii.

Colegii ei au găsit-o la scurt timp la toaletă şi au chemat salvarea. Acum este bine, dar conducerea unităţii a hotărât că fata are nevoie de ajutor din partea psihologilor. De altfel, adolescenta va fi ajutată chiar de specialiștii din liceu.

Cazul tinerei din Vorona nu este singular. Anual, zeci de adolescenţi ajung la urgenţe după tentative de suicid. Potrivit psihologilor, în majoritatea cazurilor aceştia apelează la astfel de gesturi din cauza problemelor familiale.

Citeste si:

Facebook Comments