VIDEO! Eleva unicat a Botoșanilor

A luat 10 la examenul de Bacalaureat, universități de prestigiu din străinătate și-au deschis porțile pentru ea dar s-a hotărât să nu cucerească lumea. Daria Ichim este singura elevă din municipiul Botoșani care a reușit perfecțiunea la examenul maturității. Și frumoasă, și deșteaptă, Daria are un viitor strălucit și vrea să se dezvolte în țara în care s-a născut.

A fost o elevă a Colegiului A.T Laurian, șefă de promoție, olimpică și un exemplu pentru colegii ei. Daria Ichim folosește cuvinte alese pentru că a îndrăgit mult Limba și Literatura Română și nu doar acest obiect.Examenul de bacalaureat a fost doar o ocazie să-și dovedească competența. Inițial, obținuse 9,9 la Logică dar știa că a făcut totul perfect. A avut încredere și a depus contestație iar șansa a fost de partea ei.

Este singura elevă din municipiu care are 10 pe linie la examenul de bacalaureat. Daria împarte și cu ceilalți secretul reușitei ei. Îndrăgește toate materiile de profil uman iar învățatul nu a fost în niciun caz o corvoadă. A avut încredere că poate… și așa a și fost.

Daria și-a făcut deja planurile de viitor. Este convinsă de faptul că nu vrea să-și părăsească țara, ba mai mult, ar vrea să împartă din cunoștințele ei și cu alți adolescenți.

Nu exclude posibilitatea de a fi profesoara dar cel mai probabil se vede lucrând ca translator sau, cine știe ce surprize i se rezervă în viitor. Are doar cuvinte de mulțumire pentru părinții ei care i-au oferit libertate, pentru dascălii ce i-au ghidat pașii și pentru prietenii ei. După muncă asiduă, Daria nu se gândește încă la o vacanță.

Răsplata acestor copii de nota 10 vine de la părinți și cel mai probabil de la viitor. Autoritățile locale, conducerea Inspectoratului Școlar Județean si-au arătat recunoștința doar prin simple felicitări.

Citeste si:

Facebook Comments