VIDEO! Elevele bătăușe, consiliate psihologic

S-au lovit cu sete în fața colegilor, iar acum au nevoie de consiliere psihologică.

Cele două eleve care au fost filmate bătându-se în fața liceului Nicolae Bălcescu, ar putea rămâne cu traume. La consilierea lor de către psiholog acestea și-au exprimat dorința de a nu frecventa cursurile pentru o perioadă. Conducerea școlii a luat deja măsurile necesare prevenirii altor incidente de acest fel.

Directorul liceului Nicolae Bălcescu din Flămânzi, Augustina Fegher, a aflat despre bătaia celor două fete și spune că evenimentul ar fi avut pe 20 ianuarie, iar individul care ar fi postat filmulețul pe site-ul unui ziar online a fost identificat.

Directorul spune că cel care a făcut publică filmarea ar fi avut un conflict mai vechi cu adolescentele filmate în timp ce să băteau și că în acest mod el s-a răzbunat pe ele.

Între timp, atât părinții cât și elevele au discutat cu diriginții lor și au fost consiliate de psihologul școlar. În cadrul acestei discuții,directorul instituției de învățământ spune că fetele și-au exprimat dorința de a nu participa la ore pentru moment.

Prejudiciul cauzat de filmuleț nu a fost adus doar unității de învățământ ci și fetelor care acum sunt afectate de impactul negativ al filmulețului.

Spusele directorului sunt întărite și de afirmațiile specialiștilor. Aceștia afirmă că fetelor pot rămâne cu o traumă de pe urma acestui incident.

Potrivit specialiștilor, violența în școli a luat amploare în ultimul timp. Elevii care recurg la violență sunt de obicei din familii dezorganizate, în care relațiile dintre părinți sunt deficitare.

De asemeni, comportamentul agresiv al elevilor poate fi determinat de situația economică precară, anturajele, precum și instabilitatea emoțională. Cel mai bun lucru în astfel de cazuri este consilierea atât a părinților cât și a elevilor, precum și susținerea acestora. Directorul Liceului Nicolae Bălcescu, Augustina Fegher spune că au fost luate măsuri stricte în ceea ce privește deținerea de telefoane mobile de către elevi în școală.

De asemenea, în scoală vor fi montate camere de supraveghere, iar o firmă de pază va asigura securitatea atât in incinta cât și în curtea scolii.

Citeste si:

Facebook Comments