VIDEO! Elevi învățați să fie salvatori

O caravană cu medici voluntari, formată din studente în an terminal la medicină, umblă prin țară și organizează cursuri de prim ajutor pentru cei mici. Școlarii învață cum să acționeze în cazul unor situații de urgență. Pe lângă faptul că trebuie să își anunțe părinții, elevii Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” au aflat cum să acorde și primul ajutor în diferite situații.

O viață pusă în pericol, poate fi salvată chiar și de către un copil. Din păcate însă, la școală nu se învață practici de salvare. Pentru a oferi o lecție copiilor, patru studente în ultimul an la Universitatea de Medicină din Iași, au pornit într-o misiune educativă. Sâmbătă s-au oprit la Școala ”Ștefan cel Mare” din Botoșani unde au organizat un curs de prim ajutor elevilor din clasele V-VIII.

Elevii au ascultat cu atenție lecția predată de viitorii medici și au învățat chiar cum să resuciteze o victimă.

Școlarii au fost învățați să acorde primul ajutor și în cazul sufocării cu alimente sau obiecte. Iar dacă tusea nu are efect, se aplică la manevra Heimlich.

Cursul a durat 4 ore iar cei peste 150 de elevi prezenți s-au bucurat că au învățat lucruri noi chiar dacă au venit la școală în week-end.

Citeste si:

Facebook Comments