Elevii botoşăneni pot primi burse de studiu în Marea Britanie

Elevii de liceu au oportunitatea de a petrece clasa a XI-a într-o şcoală din Marea Britanie.

Acest lucru este posibil datorită programului de burse HMC – Projects in Central and Eastern Europe, organizat de Junior Achievement (JA) România, împreună cu Headmasters` & Headmistresses` Conference. Acest program de burse se desfăşoară în 14 ţări din Europa Centrală şi de Est.

Ceea ce este bine de ştiut este faptul că perioada de studii petrecută în Marea Britanie este recunoscută de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Înscrierile pentru aceste burse au început deja. De aceea cei care doresc să prindă un loc printre norocoşii care vor studia în străinătate trebuie să se grăbească.Data finalizării înscrierilor este 25 noiembrie.Cei care sunt interesaţi pot trimite formularul de aplicaţie pe www.jaromania.org/elevi/pagini/bursele-hmc.

După înscriere elevii vor avea de susţinut un test de limba engleză şi un interviu cu reprezentanţii HMC.

Prin acest program elevii români vor cunoaşte alţi elevi de vârsta lor din mai multe ţări şi îşi vor face noi prieteni. De asemeni cei care vor fi selectaţi să beneficieze de aceste burse vor avea şansa să înveţe cât mai multe despre cultura şi tradiţiile Marii Britanii.

Inspectorul şcolar general, Mihaela Huncă încurajează elevii să se înscrie la acest program de burse afirmând într-un comunicat de presă că: ’’experienţa în sine îi ajută la dezvoltarea diverselor abilităţi şi la perfecţionarea cunoştinţelor de limba engleză.’’

Citeste si:

Facebook Comments