VIDEO! Elevii care nu au susținut capacitatea, pot intra la liceu

Șansă uriașă pentru tinerii botoșăneni care și-au luat gândul de a fi admiși la un liceu.Absolvenții de clasa a VIII-a, din seria curentă sau cea anterioară care nu s-au înscris ori au picat Evaluarea Națională, sau care și-au încheiat situația școlară după perioada prevăzută de metodologie se pot înscrie la liceu în perioada 3-6 septembrie.

Ciprian Manolache, purtător de cuvânt al ISJ Botoșani a declarat că elevii botoșăneni care nu au susținut examenul de capacitate au o șansă foarte importantă: aceea de a-și continua studiile liceale, chiar dacă nu au depășit bariera Evaluării Naționale. Însă pentru a face asta, condiția este ca tinerii să nu fi împlinit vârsta de 18 ani.

Situația este mai delicată în acest caz, dacă e să ne gândim la cei care au fost nevoiți să învețe din greu pentru a reuși să intre la un liceu. Însă, Ciprian Manolache ține să precizeze faptul că aceștia nu vor fi admiși la instituții de top, ci la licee industriale sau școli profesionale.

În urma cererilor depuse, pe data de 7 septembrie candidații vor afla la ce instituții au fost repartizați, iar de luni vor trebui să meargă la ore.

Citeste si:

Facebook Comments