VIDEO! Elevii și manualele pe stick-uri

În timp ce unii copii de la sate așteaptă nerăbdători cornul și laptele, Ministerul Educației vrea ca ei să învețe de pe manuale digitale.

Ministerul vrea digitalizarea sistemului de învățământ chiar dacă în mai bine de jumatate din școlile de la sate nu există calculatoare funcționale.

Mai rău este că părinții elevilor abia au cu ce să le asigure strictul necesar ,darămite să le cumpere tablete și calculatoare. Unii copii de la sate nu stiu nici măcar să deschidă un calculator.

Acesta este cruntul adevăr într-o țară în care Ministerul Educației vrea ca elevii să învețe de pe stick-uri. Se dorește accesul rapid la informație dar fără însă să se ia în considerare că este nevoie de un calculator de pe care elevii ar trebui să învețe.

Acestia spun că s-ar bucura să aibă acces la cât mai multe informații dar stiu că nici măcar calculatoarele vechi de la școală nu îi pot ajuta. Unele abia dacă se mai deschid.

Despre ideea manualelor digitale în scoli au aflat și părinții. Spun că ar fi un lucru bun, elevii nu ar mai fi nevoiți să ducă în spate ghiozdane pline de cărți și caiete.

Manualele digitale sunt intens comentate și de cadrele didactice. În condițiile în care manualele de pe care învață elevii sunt vechi și nici măcar nu țin cont de programa școală, profesorii le preferă pe cele digitale. Cu toate acestea recunosc că nici măcar ei nu au calculator sau laptop.

Soluția ca elevii să învețe este dată chiar de profesorul de matematică Cezar Anehi.

Cum vor reuși să învețe elevii rămâne de văzut.

Citeste si:

Facebook Comments