VIDEO! Elevul de la țară care a făcut performanță la Evaluare

Deși mulți elevi de la țară pun cartea-n cui împinși de sărăcie sau din cauza muncilor câmpului, sunt și tineri din mediul rural pentru care școala înseamnă totul. Ei sunt dovada vie că oriunde se poate, cu mult voință, muncă și sprijin în familie. Eduard, un copil de 14 ani din satul Durnești, comuna Ungureni, este exemplul perfect. Fără pregătire suplimentară, doar cu materia învățată bine la școală acesta a reușit să facă performanță la Evaluarea Națională.

Așa cum vă prezentam și în materialul precedent, în mediul rural rezultatele la Capacitate au fost în mare parte sub așteptări. Sute de elevi nu au reușit să  obţină nici măcar cinci la probele de examen. Un elev de la Liceul Plopenii Mari, din comuna Ungureni, a reușit însă să demonstreze că de fapt oriunde se poate cu multă muncă, ambiție dar și sprijin din partea familie.

Eduard Prodan a reușit performanța de a obține la Capacitate 9.30 la limba și literatura română și 9.20 la matematică. De altfel Eduard spune că ar fi luat chiar mai mult la matematică dacă ar fi fost mai atent la un exercițiu.

 Eduard locuiește în satul Durnești, comuna Ungureni alături de părinții săi, care zilnic fac naveta la Botoșani pentru a asigura copiilor un trai decent și o educație adecvată. Tocmai de aceea Eduard are grijă și de gospodărie până vin părinții săi dar și învață cu sârg tocmai pentru a le mulțumi pentru efortul făcut. De altfel cu notele obținute își dorește să urmeze profilul de matematică-informatică la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani și să devină inginer IT.

De altfel și profesorii de la Plopenii Mari s-au străduit să-i ajute pe cât mai mulți elevi să-și depășească condiția. Tocmai de aceea procentul de promovabilitate a fost de peste 75 %.

Performanța lui Eduard Prodan nu este o surpriză nici pentru vecini.

 Elevul din Durnești, care a făcut zilnic naveta până la școala din Plopenii Mari, este îndrăgostit de cărțile lui Jules Verne și totodată cântă la pian și la fluier. A avut timp de patru ani media 10 pe linie.

 

Citeste si:

Facebook Comments