Elisabeta Lipă: Sunt marcată de plecarea pentru totdeauna a Iolandei Balaș

Înmormântarea a avut loc luni

Doliu în atletismul românesc. Dubla campioană olimpică la atletism Iolanda Balaş Soter s-a stins din viaţă, la vârsta de 79 de ani. Doamna atletismului românesc avea probleme de sănătate de ceva timp, iar vineri a pierdut lupta cu boala. Prezentă la Botoșani, ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă și-a exprimat regretul față de această uriașă pierdere a sportului românesc.

Iolanda Balaș a fost dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, prima oară la Roma, în 1960, a doua oară la Tokyo, în 1964. Primul record mondial al Iolandei Balaș, de 1,75 m, a fost stabilit în 1956. În 1961, ea a dus recordul mondial la 1,91, performanță ce nu a fost depășită decât după zece ani. Iolanda Balaș s-a retras din activitatea competițională în 1967, iar mai târziu, timp de mai bine de zece ani a fost președinte al Federației Române de Atletism.

Iolanda Balaș a fost înmormântată luni, la Cimitirul Ghencea Militari, acolo unde este cavoul familiei și se află și soțul ei. Pentru că a fost decorată post-mortem cu Ordinul Steaua României în grad de Mare Ofiţer de președintele Klaus Iohannis, înmormântarea a avut loc cu onoruri militare.

Citeste si:

Facebook Comments