Emoţii, chipuri dragi și nerăbdare. A început școala!

A început şcoala!

Leagănul viitorului îşi redeschide porţile ca în fiecare an. Astăzi a fost prima zi din noul an şcolar 2016-2017. Prichindei de grădiniţă sau elevi de generală și liceu s-au reîntâlnit după aproape trei luni de vacanță. Cu emoţie dar şi multă bucurie, elevii au păşit în curtea şcolii. Acolo au fost întâmpinaţi atât de prieteni cât şi de profesorii care sunt un model pentru ei. Tot acolo au auzit cel mai drag sunet: clinchetul clopotelului care anunţă începerea orelor.

Festivitatea de deschidere a început cu ascultarea imnului de stat. Este unul dintre cele mai importante momente pentru că atunci ne arătăm respectul faţă de patrie şi ţară.

Ţinând cont de una dintre devizele creştinismului şi anume ’’Nihil sine deo !’’ adică’’ Nimic fără Dumnezeu! ’’ după imnul naţional a urmat o slujbă pentru ajutorul elevilor. Slujba a fost oficiată de preotul Dumitru Butnariuc de la parohia Sfântul Antonie. Pentru ca rezultatele şcolare ale elevilor şi ca munca acestora să fie răsplătită, preotul i-a binecuvântat.

Ca în fiecare an de la festivitatea de deschidere nu au lipsit cadrele didactice specializate şi oamenii de seama ai judeţului Botoşani.
Printre personalitatile botoşănene care au luat parte la festivitatea de deschidere ţinută la Colegiul A.T. Laurian s-au numărat inspectorul şcolar general Mihaela Huncă, senatorul Doina Federovici, şi deputatul Tamara Ciofu. Ele si-au arătat simpatia şi preţuirea faţă de elevii care au reuşit să facă mândru judeţul Botoşani.

Tamara Ciofu deputat de Botoşani a încurajat elevii de clasele a V-a şi a IX-a. Unii dintre ei au păşit pentru prima dată în curtea prestigiosului Liceu A.T Laurian. Urmează un an în care ei se vor acomoda cu noile cerinţe ale cadrelor didactice şi cu noii colegi.

Cu multe emoţii, cu dorinţa de a învăţa şi de a-şi construi un viitor dar şi cu buchete de flori învăţăceii s-au prezentat în faţa profesorilor. Unii aşteptau cu nerăbdare să treacă vacanţa pentru a-şi revedea colegii. Alţii în schimb şi-ar mai fi dorit măcar o săptămână de vacanţă. Li se pare că aceasta a trecut mult prea repede. Acesta este şi cazul Denisei, elevă în clasa a VI-a. Întrebată dacă este bucuroasă că noul an şcolar a început, ea a afirmat că şi-ar mai fi dorit vacanţă.

Asemeni Denisei şi Minodora, elevă în clasa a VIII-a este de aceeaşi părere.

Peste 60.000 de elevi botoșăneni au început, de astăzi, școala. Noul an școlar are 35 de săptămâni și se structurează pe două semestre. Primul semestru se va încheia pe 3 februarie 2017, iar cel de-al doilea va începe pe 13 februarie 2017 și se va încheia pe 16 iunie 2017.

Citeste si:

Facebook Comments