’’Emoţii cromatice’’, sentimente transpuse prin pictură

Culoare, emoţii și linişte.

De toate acestea au parte cei care vizitează noua expoziţie de la Mediateca din Botoşani. Sub denumirea de ’’Emoţii cromatice’’, expoziția adună creațiile a trei pictorițe dornice de a încânta şi stârni iubirea pentru artă.

Fiecare dintre cele trei artiste şi-au pus amprenta asupra tablourilor. Peisaje de toamnă, flori, chipuri, caractere toate sunt întâlnite în tablourile expuse. Lila Lungulescu este una dintre artistele care şi-au expus munca spre a fi văzută şi admirată de botoşăneni. La adresa ei, Ana Florescu, mediatoarea evenimentului are numai cuvinte de laudă.

A început acum trei ani să picteze. Atunci a descoperit că are talent şi imaginaţie.

Cu ele poate crea opere de artă impresionante. La început era doar un hobby, acum însă este modul ei de a trăi. Lila afirmă că, emoţia îşi spune cuvântul atunci când crează. De aceea titlul ’’Emoţii cromatice’’ este emblematic pentru întreaga expoziţie. Până în acest moment a participat la peste 16 expoziţii colective şi personale atât în ţară cât şi în străinătate. A câştigat numeroase premii internaţionale.

Alături de ea este Veronica Mocanu. Artista adoră să transpună cât mai fidel ceea ce simte, și iubește culorile. Și astfel a început să picteze. Spune că durata picturii diferă de la tablou la tablou. Tehnica pe care o aplică, gama variată de culori, ideile dar şi sentimentele ce o apasă sunt adevărate provocări în alegerea creării unui nou tablou. Dar tot ele sunt şi cele care conferă farmec. Este o muncă migăloasă şi în acelaşi timp, o adevărată plăcere. Tehnica după care Veronica lucrează este cea a picturii în ulei.

Întrebată dacă ar fi să aleagă două dintre tablourile expuse la Mediatecă, care o reprezintă cel mai mult, a declarat că nu poate răspunde la o asemenea întrebare. Este una foarte grea. Pentru ea tablourile sunt copii ei.

Nadia Bârlădeanu,o altă maestră a culorilor din Botoșani spune că pasiunea de a picta, o are de multă vreme. De curând, însă, a prins curaj să-şi exprime trăirile prin intermediul pensulei. Pentru ea pictura este totul. Se regăseşte pe sine însăşi, dar mai ales linistea de care spune ea, că are nevoie.

Cei care doresc să admire expoziţia ’’Emoţii cromatice’’ sunt aşteptaţi zilnic la Mediateca din Botoşani. Intrarea este liberă.

Citeste si:

Facebook Comments