Emoții mari la final de Capacitate

Elevii botoșăneni au terminat și ultima probă de la Evaluarea Națională

Emoții mari la final de Capacitate pentru gimnaziști. Astăzi, cei peste 3900 de absolvenții ai claselor a VIII a au susținut și ultima probă a examenului de Evaluare Națională. Mai precis, elevii botoșăneni au trebuit să se dueleze cu cifrele și să-și demonstreze aptitudinile la matematică. După ce au părăsit sălile de examene s-au scuturat de emoții și au trecut la o rundă de consultări cu părinții, profesorii dar mai ales cu ceilalți colegi. Nu au lipsit strigătele de bucurie dar nici suspinele.

Pentru majoritatea elevilor botoșăneni, primul examen important din viața lor de școlar a fost floare la ureche. În privința matematicii părerile sunt împărțite. Pentru unii elevi, a fost o piatră de încercare.

Pentru alți gimnaziști, examenul la matematică a fost mult mai ușor decât proba la limba și literatura română și spun că cifrele le-au dat mai puține bătăi de cap decât literele și misterele lor.

Dacă emoțiile elevilor au fost mari, iar bucuria eliberării de examene pe măsură, părinții au trăit intens fiecare secundă de așteptare.

Alături de elevi și de părinți au fost și o parte a profesorilor de matematică. Aceștia au discutat rezolvarea subiectelor cu elevii și spun că nivelul din acest an la Capacitate a fost mediu, iar fiecare școlar care a pus mâna pe carte cu seriozitate se poate aștepta la note mari.

Emoțiile examenelor încă nu au trecut, fiindcă urmează corectarea lucrărilor dar și publicarea rezultatelor. În funcție de acestea, elevii se vor putea orienta către către un liceu din municipiu. Pe 1 iulie urmează să fie afișate rezultatele, apoi în perioada 2-4 iulie vor fi rezolvate contestațiile. Rezultatele finale vor fi publicate pe 5 iulie.

Citeste si:

Facebook Comments