VIDEO! Emoții pentru elevii de clasa a VIIIa

Boicotul naţional la simularea examenelor din aceste zile nu a ajuns şi la Botoşani. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Şcolar, azi, la proba scrisă de Limba şi Literatura Română, totul a decurs ca la carte.

Asta chiar dacă, săptămâna trecută, prin şcoli au circulat foi în care profesorii au semnat sau nu cum că sunt de acord cu boicotul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ, profesorii care au vrut să boicoteze simularea la evaluarea naţională au fost înlocuiţi. Aşa că nu s-a întâmplat nimic, mai ales că chiar şi unii dintre cei ce au vrut s-o facă s-au răzgândit. Până la urmă au fost prezenţi la examen.

La proba de azi au fost înscriși aproximativ 4.700 de elevi. Câteva sute însă au lipsit. Următorul examen de simulare va avea loc mâine, la matematică.

În week-end, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat că în mai mult de 1.100 de şcoli din Bucureşti şi alte 28 de judeţe au ales să boicoteze simularea examenului de Evaluare Naţională, totul din cauza nemulţumirilor majore şi lipsei de dialog cu Guvernul şi Parlamentul.

 

Citeste si:

Facebook Comments