VIDEO! Emoții speciale la Ziua Imnului

Au fost momente și emoții speciale, duminică, pe Pietonalul Unirii!În acest an Ziua Imnului a fost marcată în cel mai spectaculos mod, la Botoșani. Echipa de la Prefectură a pus la punct un eveniment de care botoșănenii nu au mai avut parte niciodată. În fața muzeului, au răsunat cele șase imnuri pe care le-a avut România din 1862 și până astăzi iar cei prezenți au participat la o lecție de istorie.

A fost cu adevărat o zi specială, la Botoșani! În anul Centenarului, Instituția Prefectului se remarcă prin organizarea unor manifestări deosebite. Nu a trecut neobservată nici Ziua Imnului. Membrii Muzicii Militare Brigada 15 Mecanizată ”Podu Înalt” de la Iași au răspuns pozitiv invitației lansate de șefii Prefecturii și s-au alăturat Corului bărbătesc coordonat de profesorul Laurențiu Palade, iar împreună au oferit momente de excepție.

A fost primul an în care imnurile au fost în prim plan iar discursurile politice au fost înlocuite cu scurte lecții de istorie predate de istoricul Sergiu Balanovici. Botoșănenii au aflat ieri câte ceva despre fiecare dintre cele șase imnuri ale țării din 1862 și până astăzi. Fiecare scurtă prezentare a fost urmată și de intonarea imnului despre care s-a făcut vorbire.

Cei mici au fluturat stegulețele tricolore iar cei cu părul cărunt au oftat cu nostalgie și au tresărit la intonarea fiecărui imn.

Au fost emoții la superlativ iar pe multe chipuri au apărut lacrimi . Botoșănenii au imortalizat fiecare moment cu telefoanele mobile și s-au simțit mai patrioți decât în alte zile.Nu cunosc ei foarte multe despre imn, dar au apreciat în mod special momentul artistic al manifestării.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare și ropote de aplauze.

Citeste si:

Facebook Comments