Engleză la vârsta a treia. Lecție de ambiție dată de pensionarii botoșăneni

Niciodată nu este prea târziu.

Acesta pare să fie sloganul pensionarilor care s-au decis să învețe limbi străine la Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” din Botoșani. Mai precis zeci de persoane trecute de prima tinerețe s-au apucat să învețe limba engleză în cadrul unor cursuri gratuite ținute la Mediateca bibliotecii situată pe Pietonalul Unirii. Profesorii care fac gratuit lecții cu pensionarii dornici de învățătură, spun că au deja două grupe și că de fapt continuă un proiect început anul trecut la cererea vârstnicilor interesați de limba lui Shakespeare.

În acest an însă, sunt primite la cursurile gratuite toate categoriile de vârstă. Cu alte cuvinte cot la cot, învață atât puștii de liceu dar și bunicii de 80 de ani.

Printre cursanți se află și persoane venerabile care doresc prin învățare să-și exerseze memoria și chiar și la vârsta a treia să-și îmbunătățească cuvintele. Printre aceștia se află și doamna Maria, un exemplu de ambiție și dorință de a învăța.

Pe lângă doamna Maria mai vine și alți botoșăneni trecuți de prima tinerețe. Mulți spun că vin fie pentru a-și îmbunătăți cunoștințele, fie pentru a înțelege mai bine știrile de la posturile de televiziune străine, pentru a se descurca mai bine la calculator dar și pentru a face față în vizitele la copii stabiliți în străinătate.

Nu lipsesc nici tinerii de la cursuri. Majoritatea vor să se pună la punct cu limba engleză pentru a pleca la muncă în străinătate. Inclusiv în Marea Britanie.

Cursurile de limba engleză au loc la mediatica Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu” de pe pietonalul Unirii.

Cursurile de limba și literatura engleză sunt gratuite și se adresează oricărei categorii de vârstă. Cursurile sunt pe categorii de aptitudini, de la începători până la avansați.

Citeste si:

Facebook Comments