Eroii neamului, comemorați la Botoșani

100 de ani de la intrarea Românei în Primul Război Mondial

Nu doar simple nume pe hârtie, ci eroii neamului! Astăzi s-au împlinit 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. Atunci printre sutele de oameni care au murit s-au aflat şi cei mai viteji luptători care au apărat România cu preţul vieţii. În semn de respect faţă de ei, la ora 10, în Piaţa 1 Decembrie zeci de botoșăneni au asistat la un moment emoționant dedicat acestui eveniment. Oameni de seamă ai județului Botoşani, s-au adunat pentru a aduce coroane de flori şi pentru a aprinde candele în memoria eroilor neamului românesc.

Pentru prima dată în 100 de ani, numele bravilor ostaşi români căzuţi pe câmpurile de luptă au fost strigate de oficialităţile botoşănene. O parte din acestă misiune i-a revenit și prefectului, Dan Nechifor.

Pentru ca sufletele lor să îşi găsească odihnă în cinstea lor a fost organizată o slujbă şi s-a ţinut un moment de reculegere.

Deşi chipul eroilor nu îl ştim, amintirea vitejiei, a onoarei şi a demnităţii cu care au murit, va dăinui veşnic în sufletele românilor de pretutindeni

Citeste si:

Facebook Comments