Evaziune fiscală cu lemne

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrtul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, împreună cu lucrători ai Direcţiei Silvice Botoşani, au efectuat verificări la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Vlădeni, judeţul Botoşani.

În urma controlului, poliţiştii au găsit aproximativ 37 metri cubi material lemnos, buşteni neprelucraţi şi cherestea, de diferite esenţe şi sortimente.
Cantitatea de material lemnos era însoţită de documente legale de provenienţă şi depozitare în locul respectiv, însă nu s-a regăsit înregistrată în evidenţa contabilă a societăţii, fiind destinată comercializării.

Întrucât, din cercetări au rezultat indicii de sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi omisiunea înregistrării în evidenţa contabilă a societăţii a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Bănuiţi de comiterea acesteia sunt doi bărbați de 45 de ani, ambii din municipiul Botoşani, reprezentanţi legali ai societăţii respective.
Întreaga cantitate de material lemnos, evaluată la aproximativ 14.500 de lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Citeste si:

Facebook Comments