Eveniment cultural deosebit

Scriitorul botoşănean Ovidiu Chelaru a lansat patru volume

Ovidiu Chelaru, una dintre figurile emblematice ale poeziei botoşănene, a încântat ochii şi minţile a zeci de persoane cu patru cărţi noi . Este vorba despre Dr Corina Richard , Din cenuşa vremii, Anotimpuri şi Vocea inimii. Ovidiu Chelaru este un autor prolific care se află la cea de-a 15-a lansare de carte. Cele patru cărţi, lansate vineri în prezența pritetenilor, cunoscuților dar și a oamenilor de cultură ai Botoșaniului, sunt poezii pure. Sunt creaţii izvorâte din sentimentul unor trăiri profunde şi a împlinirii mature. Ajuns la vârsta senectuţii, autorul spune că preferă să scrie pentru sufletul uman. Pentru poet scrisul nu este o plăcere, după cum el înșuși afirmă. Nu este niciun hobby şi nici măcar o pasiune. E mai mult mai mult decât atât.

Unul dintre invitaţi săi, nu doar a ţinut să-i transmită sănătate ci si să îi aducă un omagiu pentru întreaga carieră scriitoricească. Despre Ovidiu Chelaru, el a spus că este ’’patriarhul culturii botoşănene.’’

Cât despre cărțile sale, aceastea arată că timpul creaţiei nu are vârstă. Printr-o formulare romantică specifică unui bun observator, ne invită să pătrundem în universul său personal. ”Dr Corina Richard” e o carte scrisă odată cu trecerea în nefiinţei a scumpei sale fiice. Este o carte de căpătîi, așa cum spune însuşi scriitorul. În prefaţa cărţii vorbeşte despre durerea provocată de pierderea copilului care i-a adus imense bucurii. O altă carte în memoriam este şi ”Din cenuşa vremii” în care scriitorul aduce în prim plan momentul colectivizării, muncile la care erau supuşi oamenii indiferent de vârstă.

A 26-a carte intitulată ”Vocea inimi adună” 128 de creaţii poetice. Temele lor sunt diverse: aniversări, experienţe de viaţă, dedicaţii.

Ajuns la vârsta senectuţii, Ovidiu Chelaru face o radiografie a societăţii şi a ambientului în care trăieşte. El observă bucuriile şi tristeţile, ajunsurile şi neajunsurile, împlinirile şi neîmplinirile. Dragostea de ţară şi patriotismul, străbat volume întregi.

Citeste si:

Facebook Comments